Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Αποθαρρυντική Αφίσα: Σεξ και Πονοκέφαλος


Ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στον παγκόσμιο ιστό (εκτός από τους χρήστες του) είναι τα λεγόμενα demotivational posters (δοκιμάστε το στο google). Η φιλοσοφία τους απλή. Αρχικά ξεκίνησαν ως motivational posters, δηλαδή παρακινητικού περιεχομένου. Πχ. Εικόνα μιας κορυφής βουνού και από κάτω ατάκα του στύλ: "Επιτυχία. Θέλει Θυσίες." Ο καλός παγκόσμιος ιστός έβαλε όμως και εδώ το χεράκι του. Οι "διασκεδαστικοί χρήστες" του (βλέπε παραπάνω) τράβηξαν λίιιιιγο την θεματολογία μέχρι τα όρια του αστείου, έξυπνου, πρόστυχου κλπ. Μια εικόνα, όχι πάντα αστεία, και ένα σχόλιο με μεγάλα άσπρα γράμματα από κάτω. Αν η συνταγή πετύχει το αποτέλεσμα είναι αρκετό να σε κάνει να γελάσεις και να θες να δείς κι άλλο!

Προσπαθώντας λοιπόν να θίξω ένα καθημερινό ζήτημα και να εισάγω τα demotivational και στα ελληνικά, έφτιαξα και εγώ το πρώτο μου. Ευρύτερο θέμα; Τι άλλο. Σεξ. Στόχος; Τι άλλο. Γυναίκες. Και όπως δήλωσε άγνωστος διασκεδαστικός χρήστης του παγκόσμιου ιστού :
"Ο άντρας ανακάλυψε τη γυναίκα και εφηύρε το σεξ. Η γυναίκα ανακάλυψε το σεξ και εφηύρε τον πονοκέφαλο."
Και κάπου εδώ έρχεται η ατάκα-απάντηση του πολύ καλού μου φίλου Ν. :
"-Καλά, τι ιδιαίτερο έχουν οι γυναίκες στα 18; -Δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον πονοκέφαλο!"

Από τούτο 'δω το βήμα καλώ λοιπόν όλους τους άντρες να κάνουν την ανατροπή! Το status quo θέλει τον άντρα πάντα με "όρεξη". Ότι και να τραβάει όλη μέρα. Όσα και να του έχει σούρει το αφεντικό του. Όσα γκόλ και να έχει φάει η ομάδα του. Όσες φορές και να του έχει κλείσει το πάρκινγκ ο γείτονας. Αν δεν είναι "ορεξάτος" πάει. Του κόλλησε η στάμπα του "Καμπόη". Από το cowboy. Ξέρετε, τους "λεβέντες" του Brokeback Mountain.
Ας ανακαλύψουμε και εμείς τον πονοκέφαλο! Δικαίωμα στην άρνηση!

Κλέινω με ένα σχετικό ανεκδοτάκι για να χαλαρώσουν τα πνεύματα.

"Ένας τύπος πάει με την γυναίκα του στον ζωολογικό κήπο. Κάποια στιγμή φτάνουν μπροστά σε ένα κλουβί με έναν τεράστιο άγριο γορίλα. Μια ταμπέλα μπροστά στο κλουβί έγραφε:
ΑΓΡΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΓΟΡΙΛΑΣ. ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ. ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Ο τύπος πρόσεξε πως ο γορίλας κοιτούσε την γυναίκα του και άρχισε να πηδάει πάνω κάτω στο κλουβί του.
- Ρε γυναίκα, δεν βγάζεις την μπλούζα να δούμε τι θα κάνει ο γορίλας όταν σε δει με το σουτιέν;

- Τι λες τώρα; Κι αν μας δουν;

- Ποιος θα μας δει; Δεν είναι κανείς τριγύρω. Έλα βγάλ’ τη και θα έχει πλάκα.
Τι να κάνει, τη βγάζει. Λύσσαξε ο γορίλας. Χοροπηδούσε σαν τρελός και κουνούσε τα κάγκελα έτοιμος να τα σπάσει.

- Για βγάλε και το σουτιέν να δούμε τι θα κάνει!

- Ε όχι. Έχει κόσμο σου λέω!

- Έλα μωρέ, δεν μας βλέπει κανένας.

Για να μην πολυλογούμε, βγάζει το σουτιέν, βγάζει το παντελόνι, βγάζει και το βρακί. Ο γορίλας μασούσε σίδερα από την "όρεξη". Με μια αστραπιαία κίνηση, ανοίγει ο τύπος την πόρτα του κλουβιού, σπρώχνει την γυμνή γυναίκα του μέσα, ξανακλειδώνει και της λέει:

- ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου